Tandblekning

Bleka Tänderna

Tändernas grundfärg skiljer sig från person till person. Färgen på tänderna kan gå i tonerna vitt, gult, brunt, blått eller grått. Om tandblekningen görs på rätt sätt och med rätt material så kan tänderna bli flera nyanser vitare och ge dig ett vackert leende. 

Innan blekningen

Vi undersöker din mun och dina tänder, gör en bedömning om vilken behandling som är bäst för just dig. Vi ser är till att dina tänder är i gott skick och minskar risken för fläckar, skador på tandköttet och kraftiga ilningar. Vi kontroller så du inte har några hål i tänderna och att fyllningar/lagningar är av god kvalitet. Vi avlägsnar tandsten, plack och andra beläggningar på tänderna och ser till att ditt tandkött är friskt. Ibland kan det räcka med att avlägsna missfärgningar och beläggningar på tänderna för att de ska bli vitare och ge ett fräschare intryck.


En tandläkare med skyddsutrustning undersöker en leende patient som håller i en orange spegel på en tandvårdsklinik och visar upp den expertvård som privata tandläkare Eskilstuna tillhandahåller.

Blekning av tänderna

Vi tar avtryck på din överkäke och underkäke för att kunna tillverka en personligt utformad blekskena. Sedan får du noggranna anvisningar om hur du ska bleka tänderna på ett optimalt sätt. Blekningen görs sedan hemma på dagen eller natten.


Blekmedlet är i gelform och läggs i blekskenan innan du sätter den på tänderna. Skenan får sedan sitta på tänderna under någon eller några timmar, beroende på styrkan på blekmedlet.

Behandlingen upprepas dagligen under 3-8 tillfällen.

Det är väldigt viktigt att du under blekningstiden sköter din munhygien exemplariskt och att du stärker dina tänder med fluor, i form av fluortandkräm. Det kan även vara bra att under behandlingen undvika eller åtminstone minska intaget av tobak, kaffe, te och rödvin vilket kan missfärga tänderna och därmed reducera effekten av blekningen.

Efter tandblekningen

För att få ett långsiktigt och hållbart resultat ska du fortsätta vara noga med din munhygien. 

Den närmaste tiden efter blekningen är det bra om du undviker tobak, kaffe, te, vin och annat som kan missfärga tänderna.

Tänderna kan bli extra känsliga för kyla en tid efterbehandlingen. Normalt gå detta över efter en tid.

Rulla till toppen